Една година след "Бедствието Каравелово" (СНИМКИ и ВИДЕО) - DC news

Една година след „Бедствието Каравелово“ (СНИМКИ и ВИДЕО)

В 10.00 часа в Каравелово ще бъде отслужена благодарствена служба

Ден на доброволеца организират жителите на три от най-пострадалите села – Каравелово, Богдан и Слатина. Това се случва по повод  деня на първата годишнина от опустошителното наводнение в Карловско.

С редица прояви в програмата,  хората ще благодарят на всички доброволци, дарители и институции, които им помогнаха в бедата.

В 9.00 часа в Каравелово ще бъде отслужена благодарствена служба, а час по-късно ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие в местната църква „Св. Архангел Михаил“. По обяд започва празнична програма на площада, в която ще се включат местни и гостуващи фолклорни групи.

Организиран е благотворителен базар „От деца за деца“, като събраните средства ще отидат в помощ на детската градина в селото, която тежко пострада от наводнението. Ще има още „Алея на занаятите“  с демонстрации на живо,  „Алея на спомените“ – Фотоизложба с кадри от бедствието и „Стената на благодарността“ с имената на героите. Всеки ще може лично да напише имената на хората, които са му помогнали.

Програма за благодарност ще има в Богдан, и в Слатина, началото е от 11 часа. Да участват в празника, са поканени доброволци и дарители от цялата страна и чужбина. Те се организират в социалните мрежи, за да участват в празничните прояви.

http://

Снимки и Видео: ФБ, Бедствието Каравелово

Подобни статии

Top