Едногодишната Дария се подобрява, ще я изведат от реанимация

Това ще стане след изследване със скенер и консултация с невролог

Състоянието на едногодишната Дария, която падна от втория етаж на кооперацията, в която живеела с родителите си в Пловдив, се подобрява. Това съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“. Детето вече е в стабилно състояние и предстои да бъде изведено от интензивния сектор. Засега обаче това още не е факт, уточняват от болницата.

Дете на годинка и половина бере душа в болницата, паднало от втория етаж

Междувременно от общинската социална дирекция съобщиха, че при възникване на промяна в семейните обстоятелства във връзка с търсене на наказателна отговорност на родителите, Отделът за закрила на детето при Дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив има готовност да предприеме мярка на закрила спрямо момиченцето. Ежедневно социалните работници поддържат връзка с лекуващите лекари и се информират за състоянието на детето.  Предстои утре – 12 септември, да се направи изследване със скенер и консултация с невролог, уточняват от дирекцията.

Социалните в Пловдив се самосезираха за падналото от втория етаж дете

Припомняме, че детето паднало от втория етаж на кооперацията, в която живеело с родителите си, в двора. Инцидентът стана по обяд на 6 септември, докато бащата и майката спели, след като добре се почерпили. Бащата (63 г.) бил с 1,9 промила в кръвта, а майката (43 г. ) – с 1,2 промила. Момиченцето се изкатерило по перваза на прозореца, до който била кошарата му. То беше намерено от съседи, които подали сигнал на спешния телефон 112. На място отишли полицаи и спешен екип, които събудили родителите. Едва тогава бащата и майката разбрали какво се е случило.

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая за липса на родителски контрол.

Прокуратурата подхвана родителите на детето, паднало от втория етаж в Пловдив

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top