Еднопосочно движение в ново каре от центъра на Пловдив

В улиците между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“

На всички вътрешни улици в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ предстои въвеждането на еднопосочно движение за автомобили, съобщиха от „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив. До края на седмицата се очаква да започне монтирането на пътните знаци, поясни директорът на Общинското предприятие инж. Пламен Вълков.

Промените са съобразени с Генералния план за организация на движението и ще създадат повече места за спиране. При еднопосочно движение паркирането от дясната страна е разрешено, а на по-широките улици то е възможно и от двете страни.

Предприетите мерки са част от подготовката за организиране на „Зелена зона“ около сега съществуващата „Синя зона“, коментира на свой ред и зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.  По думите му това се налага, тъй като проблемът с недостига на паркоместа вече засяга и части от периферията на града. Платеното паркиране на преференциални цени и абонаментни карти за живеещите би облекчило ситуацията.

„Дебатът по темата вече започна и първите отзиви са положителни. Предстои широко обществено обсъждане с експерти и граждани“, допълни ресорният кмет.

Подобни статии

Top