Едноседмична грипна ваканция в УХТ от 9 март

Ръководството на УХТ-Пловдив настоятелно препоръча на студентите да отложат „Пролетните УХТ игри“

Студентите от УХТ излизат в едноседмична грипна ваканция от 9 март 2020 г., понеделник. Това реши Ръководството на Университета на свое заседание във връзка със  заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 5 март, с която бе обявена национална грипна епидемия.

Рестриктивната мярка в цялата страна бе въведена по препоръка на  Националния оперативен щаб във връзка с регистрирания нов епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни инфекции у нас, както и с разпространението на коронавирус в световен мащаб.

Последвахме препоръката да бъдат преустановени учебните занятия в университетите, водени от загриженост за здравето и живота на студенти и преподаватели, коментира ректорът проф. Пламен Моллов. Учебните занятия в УХТ ще бъдат възстановени на 16 март 2020 г.

С цел превенция срещу вирусните заболявания Ръководството на УХТ   настоятелно препоръча на Студентския съвет да отложи „Пролетните УХТ игри“, планирани за периода 9-23 март 2020 г. То смята, че е уместно организаторите да отменят кръглата маса „Студентите и спорта“ на   9-и от 16:00 ч. в зала „Хоризонт“, както и официалното откриване на състезанията от 17:00 ч. в Спортния комплекс на университета на Гребната база.

Редно е да се съобразим с препоръката на министър Ананиев „да бъдат преустановени масовите мероприятия, включително спортните и културните“, бяха категорични всички членове на Академичния съвет. Организаторите от Студентския съвет да се погрижат да уведомят гостите за отлагането на игрите и да поднесат извинения от името на университета, препоръча още проф. Моллов.

Top