Едва тръгнала, най-новата автобусна линия в Асеновград взе, че спря

Едва няколко дни,  след като община Асеновград пусна най-новата автобусна линия в града, тя изненадващо спря.

Рейс номер 6 тръгна преди по-малко от месец, за да  да обслужва жителите на високия квартал „Баделема“. Идеята е близо 2000 живущи в  жилищния район да имат транспортна връзка с важните обществени сгради, болницата, авто и жп гарата.

Проверка вчера на служители на транспортната дирекция в Общината обаче установи, че разписанието не се спазва тъй като автобус по линията изобщо не се движи.

Оказва се, че превозвачът своеволно е прекратил да пътува и да изпълнява условията по договора, сключен с община Асеновград. 

„Поискали сме лично обяснение от  фирмата за причините, поради които отказва да обслужа линия номер 6. Тепърва ще бъде взето решение дали собственикът ще отнесе само финансова санкция или договорът му ще бъде прекратен“, обясни Димчо Темелков, заместник-кмет по транспорта в община Асеновград.

Най-после: Квартал „Баделема“ в Асеновград вече има градски транспорт

Линията беше открита на 23 май след подписка на жителите на квартал „Баделема“. До момента обаче интересът към нея е твърде слаб, а пътникопоток почти липсва.

Вече има дори и контра подписка от недоволни граждани, които пък настояват да  се измислят варианти за нов маршрут на рейса, тъй като  началната спирка заема обособените от тях паркоместа на общинския терен.

Въпреки че квартал “Баделема“ съществува отдавна, досега дотук не са пътували градски рейсове. Хората се придвижват към останалите части на града с таксита или с личните си коли.

 

 

Подобни статии

Top