Efbet с инвестиции на стойност 25 млн. лв. в българския спорт

Букмейкърските компании отчитат значителен ръст на залозите през последните няколко години. Появиха се нови хазартни брандове, които умело се конкурират помежду си, предлагайки иновативни и подобрени продукти.

Сред ключовите играчи на родния пазар е букмейкърът Efbet. Всъщност това е първата платформа, получила лиценз от регулаторния орган. За официална година на основаване се счита 2006 г., когато брандът все още бе познат под наименованието BalkanBet. Няколко години по-късно се сдоби с текущото си име, което в момента се радва на популярност както в България, така и в някои други европейски страни.

Мащабът на хазартния гигант обхвана още Румъния, Сърбия, Испания, Турция, а в скоро време се очаква и лиценз в Италия. Собствениците целят съсредоточаване върху западноевропейския пазар, където се отчитат огромни приходи от спортни залози и казино игри.

За привличането на аудитория и популяризирането на марката Efbet си сътрудничи със спортни клубове. Съоснователят на Efbet – Цветомир Найденов, е акционер във втородивизионния ЦСКА 1948, където биват инвестирани сериозни средства от букмейкърската къща. На щедри финансови постъпления се радват и други футболни клубове, като Левски, Лудогорец, Локомотив Пловдив и т.н. Спонсорствата на бранда се простират във втора, трета и четвърта дивизия, инвестира се също в баскетбол и волейбол и се подкрепят индивидуални спортисти. От 2019 г. Efbet е главен спонсор на българската Първа лига, което доведе до нейното преименуване. По неофициална информация общата стойност на инвестициите в родния спорт на букмейкъра възлизат на 25 млн. лв.

Найденов заяви, че се очакват договори и с чуждестранни клубове, така че излазът на компанията ще стане още по-мащабен. Досега са водени преговори с няколко румънски тимове, сред които впечатление правят грандовете ЧФР Клуж и ФКСБ.

Сътрудничеството със спортни клубове и професионални спортисти е често прилаган трик от хазартните сайтове. Съществуват обаче и други форми за популяризиране на продуктите, които целят финансов стимул и подкрепа на начинаещите участници. Една от предпочитаните оферти в онлайн пространството е ефбет бонус до 200 лв. за спортни залози. Налична е единствено за новопостъпили клиенти, които току-що са се регистрирали в сайта. Активните играчи биват поощрявани с промоции за удвояване на депозити, увеличение на коефициенти, кешбек суми, томбола и т.н.

Инвестициите в спорта, мащабната реклама и ползите за клиентите се оказаха сполучливи за развитието на Efbet. Със сигурност този подход ще бъде приложен и на чуждестранния пазар, така че очакваме логото на българския букмейкър да огрее фланелките на някои от популярните западноевропейски тимове.

Подобни статии

Top