Ефективни присъди за бившите инспектори от ДАИ-Пловдив за вземане на подкупи - DC news

Ефективни присъди за бившите инспектори от ДАИ-Пловдив за вземане на подкупи

Те ще трябва да заплатят и глоби в размер на общо 10 000 лв.

Ефективни присъди за бившите инспектори от ДАИ-Пловдив за вземане на подкупи отсъди Пловдивският окръжен съд. Тримата бяха обвинени за вземане на подкупи при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел „Автомобилна администрация“ гр. Пловдив, сектор „Контролно административна и наказателна дейност“, за всеки един от тях, самостоятелно  и в съучастие с останалите.

Ето ги тримата инспектори от ДАИ Пловдив, обвинени във вземане на подкупи (СНИМКИ)

Съдът ги оправда за обвиненията в изнудване, чрез злоупотреба със служебното положение, както и за това някои от деянията да са били извършени в съучастие с неизвестен  извършител.

Три години ще лежи в затвора Станко Милушев при първоначален общ режим. Съдът му наложи и глоба от 4000 лв.

По две години затвор при първоначален общ режим постанови съдебният състав за Паун Тенев и Димитър Янакиев. Двамата ще трябва да платят и по 3000 лева глоба за всеки от тях.

Пари и колбаси носел един от изнудваните бизнесмени на подкупните от ДАИ Пловдив

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив лиши всеки от тримата подсъдими от право да заема държавна длъжност в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за срок от пет години и ги осъди да заплатят в полза на държавата стойността на предмета на престъплението.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top