Ефрейторът и убитата от него жена били съпрузи, убийството - след домашно насилие - DC news

Ефрейторът и убитата от него жена били съпрузи, убийството – след домашно насилие

Чести кавги и побои съпътствали отношенията им напоследък

Ефрейторът и убитата от него жена са имали граждански брак от 2010 година. Това става ясно от прессъбощение на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив, откъдето разследват случая.

Оттам са образували досъдебно производство по повод откритите простреляни мъж и жена в апартамент в Стара Загора вчера. Досъдебното производство трябва да установи дали на 15.08.2022 г. в гр. Стара Загора военнослужещият Стилиян П. умишлено е умъртвил жена си Ваня П., като деянието е извършено при условията на домашно насилие.

Ваня и Стилиян били женени от 12 години. През последните месеци отношенията им се влошили, което довело до чести кавги и физическа саморазправа между двамата.

На 13.08.2022 г. Стилиян посетил работното място на съпругата си и предизвикал скандал, придружен с нанесен побой. Тъй като Ваня не се явила на работа на 15.08.2022 г., нейна колежка опитала да й се обади по мобилен телефон, но не успяла да осъществи контакт и се свързала с майка й.

Военен уби приятелката си и се самоуби в Стара Загора (СНИМКИ)

Подаден бил сигнал в ОД на МВР – Стара Загора за издирване на Ваня П. Вчера – 16.08.2022 г., полицейски служители отишли до семейното жилище на ефрейтора и жена му, звънели, но никой не отварял. След като с помощта на технически средства била преодоляна заключена метална входна врата, служителите на МВР видели  труп на мъж в коридора на апартамента. С оглед на обстоятелството, че се касае за военнослужещ, те са информирали компетентните органи – Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и РС „Военна полиция“ – Пловдив.

Местопроизшествието е запазено до пристигане на военен следовател, който е извършил оглед на местопроизшествието. Намерени са труповете на Ваня П. и Стилиян П. с видими огнестрелни рани в областта на главата. Установено е и огнестрелно оръжие, законно притежавано от Стилиян П., с което се предполага, че е причинена смъртта и на двамата.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия, работи се по всички възможни версии.

Какви са версиите за убийството и самоубийството в Стара Загора?

Припомняме, че Стилиян П. е ефрейтор от Инженерни войски в Стара Загора. Съпругата му Ваня била от Свиленград и работела като медицинска сестра. Двамата имали 9-годишно момиченце и живеели под наем  във вход А на улица „Хан Аспарух“ 4 в града на липите.

Подобни статии

Top