Ефрейторът, обвинен в трафик на мигранти и съучастникът му остават зад решетките - DC news

Ефрейторът, обвинен в трафик на мигранти и съучастникът му остават зад решетките

Военно-апелативният съд – София остави в ареста обвинения за подпомагане на мигранти военослужещ и негов съучастник

Военно-апелативният съд – София потвърди определената от Военния съд – Пловдив мярка за неотклонение “задържане под стража“ на ефрейтора Димитър Динчев и на Георги Божиков от пловдивското село Труд, които на 14.03.2023 г. бяха обвинени за подпомагане на нелегални мигранти в страната.

Третият обвиняем по досъдебното производство –д-р Ирена Персенска, съпруга на Динчев, е с взета „парична гаранция“ в размер на 5000 лв. поради напреднала бременност. Мярката й за неотклонение може да бъде обжалвана пред  Воевнния съд – Пловдив.

Пред БНТ адвокатът на бременната лекарка Николай Стоянов заяви, че тя е обжалвала наложената ѝ парична гаранция. Очаква се съдът служебно да се произнесе по мярката, но защитникът все още няма информация за решението на магистратите.

Тримата бяха задържани в района на парк „Кенана“ край Хасково, след като колата с мигрантите се повредила и се наложило мигрантите да бъдат свалени край пътя.  Установено бе, че бременната анестезиоложка в Окръжна болница в Пловдив е управлявала автомобила, с който били превозвани чужденците.

Предстои Военно-апелативният съд – София да обяви мотивите си по делото.

Подобни статии

Top