Екшън край Карлово! Роми се клаха в Розино, полицията на крак

Дългогодишната сага с двата враждуващи ромски клана Сребревите и Ескендеровите днес

отново окървави Карловското село Розино, това съобщива  БЛИЦ.

Около 17 часа тълпа от подивели цигани от Сребревите атакували къщите на Ескендеровите. Някои стреляли с ловна пушка.

Има много ранени. Двама са откарани в болница със сачми в краката.  Потрошени са бус, стъкла на къщи, два телевизора, коли и др. На място е пристигнала полиция. 15 души са откарани в районното управление в Карлово.

В момента цялата карловска полиция е на място, прави се оглед и се търсят оръжията, от които е стреляно. Все още не е ясно колко от задържаните ще останат за постоянно в ареста.

БЛИЦ припомня, че фамилията Сребреви нашумя със зверството, което извърши преди няколко години. Тогава уби карловския бизнесмен Георги Рогачев.

Циганите го смляха от бой на собствената му бензиностанция. Впоследствие двама бяха осъдени на 19 и 20 години затвор.  Страната беше настръхнала от случилото се, рокери пристигнаха, за да атакуват и сринат до основи циганската махала в Розино.

Братът на убития – известният в миналото от ъндърграунда Кольо Рогача бе привикван на няколко пъти в полицията, за да даде обещание, че няма да тръгва на кървава вендета, каквито намерения имаше.

Именно по негово настояване рокерите не изпълниха намеренията си и трагедията се размина.  Днес скандалът се е разразил, защото Сребревите били пияни и имали стара вражда с Ескендеровите.

Снимка: blitz.bg

 

Подобни статии

Top