Екшън на магистралата край Пловдив: Арестуваха каналджия, возел 7 мароканци - DC news

Екшън на магистралата край Пловдив: Арестуваха каналджия, возел 7 мароканци

Трафикантът опитал да избяга, полицаите го арестували

След кратък екшън на магистрала „Тракия“ край Пловдив полицаи арестуваха поредния каналджия и седмина мароканци, събощиха от Районната прокуратура в Пловдив. Магистратите под тепетата наблюдават досъдебното производство за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната чрез използване на моторно превозно средство.

По делото е установено, че вчера, 7 ноември, около 11,45 часа, служители на Сектор Пътна полиция към ОДМВР Пловдив забелязали на 123-я км на автомагистрала Тракия в посока София, в крайпътна отбивка, паркиран лек автомобил „Фолксваген Туаран“. По време на извършената проверка полицейските служители установили, че от предната дясна седалка слиза мъж, който прилича на бежанец и тръгва да бяга през полето. Междувременно шофьорът също тръгнал да бяга през магистралата, прескачайки мантинелата и насрещното платно. Още трима бежанци излезли от автомобила и започнали да бягат през полето.

Полицейските служители успели след кратко преследване да заловят лицата и установили, че в автомобила се возят седем мъже, на видима възраст между 25 и 40 години, определящи се като марокански граждани. Автомобилът бил управляван от 39-годишен криминално проявен каналджия с инициали Ц. Д, който е оказал съпротива при задържането му. Той е бил арестуван първоначално за 24 часа.

По случая е бил уведомен дежурен прокурор в РП-Пловдив.

Днес предстои прокуратурата да повдигне обвинение на каналджията и той ще бъде задържан за 72 часа. Очаква се в близките дни да бъде внесено искане в Районния съд за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 39-годишният трафикант.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top