Екшън в Пловдив: Двама задигнаха баничарка, полиция ги гони, спукаха гума на черен път

Единият е успял да избяга, издирват го

Полицейско прследване като по филмите спретнаха двама автокрадци. За случая разказаха от пресцентъра на пловдивската полиция.

На 9-ти януари пловдивчанка се оплакала за това, че в следобедните часове на деня й е отнет противзаконно автомобил „Рено Канго“, който тя използвала за разнос на безалкохолни напитки. Автомобилът изчезнал от улица „Ясна поляна“ 2. По думите на потърпевшата в резервоара му имало гориво, достатъчно за изминаването му на около 300 км.

Малко след 19 часа при обход в района на река Дерменка в парк „Отдих и култура“ служители на Второ РУ открили изхвърлени пластмасови каси за безалкохолни напитки, отговарящи на описанието. Около 20 часа пък автопатрул забелязал автомобила на булевард „Пещерско шосе“. Водачът и спътника му се опитали да избягат. В преследването се включили екипи на специализирани полицейски сили и група „Сигма“. В един момент автомобилът поел по черен път посока „Чадърите“ и спукал гума.

От колата излезли двама мъже. На място е задържан спътникът, който е съпричастен към извършителя на деянието. Другият е избягал. Полицията издирва 18- годишен криминално проявен от село Борино, като заподозрян за извършеното престъпление.

Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава. 

Top