Експертите на AO дават победа на Кириос над Димитров в 4 сета (ВИДЕО)

Статистиката показва, че австралиецът има много по-добри показатели на форхенд, на бекхенд и при сервис от българина

Форхендътндът е твоя меч, бекхендът е твоя щит! Така започва анализа на експертите от официалния сайт на Australian Open за днешните осминафинали при мъжете. Един от тях е очакват с огромен интерес както от местната  публика, така и от цяла България – Григор Димитров срещу Ник Кириос от 10:00 часа на „Род Лейвър Арина“.

Експертите предвиждат победа в 4 сета за любимеца на цяла Австралия Ник Кириос, който вече го направи веднъж тази година на полуфиналите в Бризбейн. Гришо пък има две победи в предишни години – през 2015-а и 2017-а. Трудно е да се правят прогнози, все пак Димитров е №3 в света и води с 2:1 победи, а Кириос е №17.

Форхендите са показателя за агресията на тенисиста. Те са перфектното оръжие да накараш противника си да сгреши. Ролята на бекхенда пък е да не пропускаш, а да върнеш топката в корта, много пъти и неспасяемо.

Мечът на Димитров до момента работи добре, като той има 52 форхенд уинъра (10 от бекхенд). Проблемът е в щита му, който много често се пропуква в Мелбърн.

Димитров има 129 грешки, средно по 10,8 на сет, докато Кириос има 62, средно по 6,4 на сет. Надал е още по-безгрешен на бекхенд – 39 грешки, средно по 4,3 на сет.

Основната причина, която изтъкват за своята прогноза специалистите е разликата във формата на двамата тенисисти. Очевидно Григор в момента се чувства доста по-различно от играта, която показа на финалите на АТП в Лондон, които спечели. Той има огромното желание за победата, но твърде малко време да се настрои за нея и да изчисти грешките си. Вероятно малка медитация преди мача може да му помогне.

Кириос има огромно оръжие и това е неговият сервис, като в досегашните си 3 мача е забил 61 аса и е допуснал едва 7 двойни грешки. Димитров има само 28 аса и колосалните 29 двойни грешки. За сравнение Марин Чилич има 57 аса и едва 5 двойни грешки.

Подобни статии

Един коментар

  1. БГ лъв фен на Григор написа:

    Показатели може и да има, но Григор е по-добрият психически и физически подготвен тенисист. За Киргиос турнирът ще приключи днес.

Top