Експертите от „Има такъв народ” в Асеновград с конкретни мерки за култура, образование и социална политика

Кандидат-депутатите и експертите на „Има такъв народ“ проведоха двучасова среща с жителите на Асеновград.

Водещи експерти, автори на програмата на партията представиха основните насоки на бъдещите реформи,за които ще настояват от ИТН. Препълнената зала успя да чуе най-важните точки в предизборната платформа на партията в областта на  културата, образование и социална дейност, а хората можеха да задават въпросите си към екипа на Слави Трифонов.

В дискусията взеха участие Тошко Йорданов, заместник-председател на ИТН  и Васил Апостолов, координатор на партията в Асеновград и част от листата за 17 МИР.

Промяна на подхода за финансиране „парите следват ученика”, мандатност на директорите и кадрово управление, както и усъвършенстване на начина и формата на външното оценяване са първите три стъпки за подобряване на образователната среда в българските училища.

Приоритет за „Има такъв народ” е социалната политика с фокус върху способностите и развитието на хората с увреждания за разширяване на възможностите им за реализация на пазара на труда, подкрепа на младите семейства с деца и възрастните хора с ниски доходи.

Пред пълната зала депутатите от „Има такъв народ” обещаха, че ще работят за прогресивно увеличение на годишния бюджет в областта на културата  и активно взаимодействие между държавните и общински институции с цел оптимизация и координация.

Основните теми, които вълнуваха присъстващите в залата, бяха свързани с развитието на туризма, справянето с проблемите в здравеопазването, излизането от демографската криза, връщането на българите от чужбина, осигуряването на по-добро образование за младите хора.

„Партията разполага и с изключително качествени хора, които работят вътре в нея, за нея и имат такива идеи, които със сигурност ще доведат другото, за което е време“, казаха от „Има такъв народ”.

Хората изпратиха  екипа на Слави Трифонов с аплодисменти и призива да не правят правителство с партиите на статуквото.

Асеновград е с вас”, обещаха асеновградчани.

ИТН е с номер 22 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Подобни статии

Top