Експозицията „Българско Възраждане“ със свободен вход за Националния празник

Музейният магазин на експозицията ще предлага всички печатни издания  на половин цена

На 3 март 2020 година България чества 142 години от края на Руско-турската освободителна война и освобождението на България.

На тази дата Регионален исторически музей – Пловдив ще работи с експозиция „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” 1 в Старинен Пловдив. Обектът ще приема посетители между 9:30 ч. и 17:00 ч. със свободен вход.

В експозицията са развити темите за борбата на българите за новобългарска просвета, самостоятелна църква и национална независимост, както и за етническото многообразие и стопанското развитие на Пловдив от османската епоха.

Музейният магазин на експозиция „Българско Възраждане” ще предлага всички печатни издания на Регионален исторически музей – Пловдив на половин цена, а намалението при някои ще бъде повече от 50%.

Сред намалените издания са: „Ролята на Община Пловдив за развитието на града през периода 1886-1944 година”, която ще се предлага на цена от 4 лв., „История на Община Пловдив 1878-1989” на цена от 6 лв., „Освобождението на Пловдив 16 януари 1878” на цена от 1 лв., „Справочник на улиците и площадите в Пловдив” на цена от 3 лв. и др.

Официалният календар на Община Пловдив и Регионален исторически музей – Пловдив за 2020 година, който струва 9 лв. ще бъде продаван за 4 лв.

На Националния празник на България 3 март от 10.00 до 18.00 часа ще работят и следните сгради на
Градска художествена галерия – Пловдив:

– Постоянна експозиция „Икони“ на ул. „Съборна“№22, Стария град

– Галерия „Капана“ на ул. „Райко Даскалов“ № 29, където продължава изложбата „Избрано от фонда на Община Пловдив. Графика“.

Подобни статии

Top