Екстрадират издирвания за трафик на дрога британец Бенджамин Макан - DC news

Екстрадират издирвания за трафик на дрога британец Бенджамин Макан

Пловдивският окръжен съд допусна за изпълнение Европейска заповед за арест за британския гражданин

Пловдивският окръжен съд допусна предаване на британския гражданин Бенджамин Макан на компетентните органи на съдебните власти  на Обединеното Кралство Великобритания въз основа на Заповед за арест. Заповедта е издадена на 5.05.2021 г. от районен съдия при Магистратски съд в гр. Рединг, Обединеното Кралство Великобритания, с цел провеждане на наказателно преследване при спазване  принципа на особеността и при условие да се изпълни дадената от издаващата държава гаранция, че в случай на налагане на наказание“доживотен затвор“ или мярка, изискваща „доживотно задържане“, съгласно предвидената в законодателството на издаващата държава възможност, ще преразгледа наложеното наказание или мярка служебно, не по-късно от 20 години.

Съдът в Пловдив остави в ареста арестувания за трафик на дрога Бенджамин Макан

Британецът е издирван по обвинение за трафик на наркотични вещества на територията на Обединеното Кралство Великобритания. Видно от издадената Европейска заповед за арест, най-тежкото наказание, предвидено в законодателството на Обединеното Кралство Великобритания за това престъпление, е доживотен затвор.

На основание чл. 44 ал.7 от ЗЕЕЗА Пловдивският окръжен съд потвърди взетата мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Макан до фактическото му предаване на компетентните органи на съдебните власти на Обединеното Кралство Великобритания.

Прокуратурата в Пловдив иска постоянна мярка за един от най-издирваните „кокаинови крале“ на Острова

Решението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 5-дневен срок.

Подобни статии

Top