Елена Папаризу часове преди старта на Francofolies: Ще има много забавление, танци и музика! (ВИДЕО) - DC news

Елена Папаризу часове преди старта на Francofolies: Ще има много забавление, танци и музика! (ВИДЕО)

Известната певица ще изпълни най-популярните си хитове на сцената на фестивала

„Обичам България! За мен тя е свързана с много хубави спомени“. Това каза пред журналисти днес в Пловдив Елена Папаризу, която е сред звездните гости на фестивала Francofolies de Bulgarie 2023. Тази вечер тя ще излезе на сцената на Гребната база веднага след LP, малко след полунощ и ще радва публиката със своите песни до 2 часа.

„Очаквам да няма дъжд, надявам се на много забавление, танци, музика и всъщност, аз съм се приготвила да дойда малко по-рано, за да танцувам и с другите групи. Фестивалите са ми сред любимите събития“, добави певицата.

Тя обясни, че няма да пее на френски, въпреки, че преди години е пяла френската песен „Времето на цветята“. И запя пред журналистите на френски.

„Музиката няма език, няма националност. Затова не е толкова важно на какъв език пеем, за мен е важен езикът на тялото и какво изразяваме с него“, подчерта Папаризу.

Хитовата изпълнителка си спомни с умиление детските си години, когато с родителите си – емигранти в Швеция, пътували към Гърция. „И това, което си спомням още от малка е, че когато пътувахме от Швеция към Гърция, моят баща не знаеше английски и това, което използваше, беше езикът на тялото. И когато спирахме на бензиностанцията да заредим или трябваше да говорим с други хора, езикът на тялото беше това, което ни помагаше“, сподели звездата.

По думите й музиката е това, което свързва всички. Започнала да пее в дует, за соловата си кариера Папаризу обясни, че обича да експериментира и смесва различни стилове, тъй като по този начин артистът расте. Но добави, че е трудно да се превежда една песен от един на друг език.

Категорична бе, че харесва всички свои песни, но сред най-често изпълняваните от нея е My Number One. А сред любимите й парчета от времето на „Антик“ е „Dinata Dinata“ и „Alli Mia Fora“.

Пред журналистите тя сподели също, че любимите й изпълнители са гръцките певци Микис Теодоракис, Манолис Хадзидакис. Но също така призна, че е голям фен на Майкъл Джаксън, Мадона, Пола Абдул, Металика, Guns’N’Roses и допълни, че слуша всякаква музика.

1 2

Подобни статии

Top