Елхите в Пловдив на цени от 25 до 150 лв. (СНИМКИ)

Най-скъпи са сребристите смърчове – цената им тръгва от 100 лв.

Точно 9 дни остават преди Коледа, а доста от пловдивчани вече са украсили коледните си дръвчета. Някои обаче спазват традицията, елхата да се украсява на Бъдни вечер, а след това да остане до Богоявление.

В Пловдив и тази година паркингите на големите хипермаркети са мястото, където можете да си купите елха. На паркинга на хипермаркет от голяма австрийска верига на бул. „Шести септември“ елхите са факт от 1 декември, а тази година разнообразието е огромно.

Цените тръгват от 25 лева и стигат до 150 лв., разказват търговците. Те предлагат бор, смърч и гръцка ела на кръстачки, а  също борчета, ели, сребрист смърч и по-нетрадиионния конколор – в саксии.

От 25-30 лв. стартират цените на най-малките и средните борчета и елички на поставка. Най-големите пък, с височина метър и 80 – два метра, достигат до 70-80 лв.

Също по 25 лева се продават най-малките живи елхи – ели и сребристи смърчове. В зависимост от височината някои от тях достигат до 130 лева. Обикновено това са смърчовете и елите, които са и по-скъпи, цената им тръгва от 40-50 лв. обясниха търговците. Сребристият смърч пък започва от 100 лв., по-рядък е, обясняват те.

По-нетрадиционният конколор в саксия стартира от 80 лв., а най-високият е на цена 150 лв. 

1 2

Подобни статии

Top