Елхите в Пловдив от 25 до 150 лв.

По традиция най-сигурно е да намерите свежи елхички на паркингите на магазините от големите хранителни вериги.

От 25 лева нагоре тръгват цените на коледните елхи

тази година в Пловдив. Това показа проучване на DCNEWS. Засега най-високата цена за естествено коледно дърво стига 150 лева, изкуствените в хипермаркетите вървят докъм 200 лв., но пък са за многократна употреба.

По традиция най-сигурно е да намерите свежи елхички на паркингите на магазините от големите хранителни вериги. На хипермаркета на бул. „6-ти септември“ вече се продават отрязани дръвчета с кръстачка от различни видове – ела, смърч и бор.  Най-малките дръвчета, с височина около метър и 20 см. струват по 25 лв., а по-големите – с височина около 150 – 180 см са на цена от 50 лева.

„Ето за тази елха ви давам гаранция, че три месеца да я държите вкъщи, няма да падне нито една игличка от нея“, хвали стоката си продавачката. Обяснява, че елхите са от разсадник и всички си имат пломби, които доказват, че са напълно законни.  Подбрала е елхи със средни размери, тъй като високите не се купували.

Търговката препоръчва и живите елхи в саксии, но предупреждава, че цената им е по-висока. Започва от 60 лева за кичестите елхи, а стартовата цена за сребристия смърч е 80 лева. По-високите елхи струват по 150 лева, такава е цената и на редките сортове, като например „конколор“. Това е иглолистно дърво с меки иглички, нехарактерно за нашите ширини.

„В саксийките дръвчетата имат коренова система, изкарвате си празника, а след това, ако нямате двор, взимате семейството, отивате в Балкана, правите един пикник и засаждате дървото“, съветва продавачката.

И пояснява, че ще работи ежедневно, чак до 24 декември – Бъдни вечер.

Подобни статии

Top