Елизара Янева триумфира с титлата, Адрияно Дженев е втори на турнир от ITF в Хасково - DC news

Елизара Янева триумфира с титлата, Адрияно Дженев е втори на турнир от ITF в Хасково

Това е първи успех за 15-годишната Елизара на турнир от подбен ранг при девойките

15-годишната Елизара Янева спечели първата си титла от турнири на ITF за девойки! Талантливата българка триумфира на турнира от втора категория на ITF в Хасково.

Във финалната среща Янева победи със 7:6 (3), 7:6 (5) първата поставена Екатерина Хайрутдинова от Русия. Това беше пета поредна победа за Елизара при само два загубени сета. Янева победи на полуфиналите с 6:2, 6:3 втората в схемата Ана Зиряновна, а на четвъртфиналите Янева елиминира с 0:6, 6:4, 6:4 и четвъртата поставена Катерина Лазаренко от Украйна.

Предната седмица Елизара игра и на полуфинал на турнира от първа категория в Пловдив. Със спечелените точки в последните две седмици Янева ще пробие в топ 200 на световната ранглиста за девойки.

При юношите Адрияно Дженев спечели второ място. В изкючително дваматичен финал продължил повече от три часа Дженев отстъпи с 5:7, 7:5, 6:7(3) на Никола Зекич от Сърбия. Преди този мач Дженев постигна четири убедителни победи без да загуби сет. Адрияно триумфира и с титлата по двойки при юношите в тандем с Никола Зекич.

Треньор на Елизара Янева и Адрияно Дженев е Серафим Грозев.

Подобни статии

Top