Емблематичната за Пловдив улица „Иван Вазов“ става пешеходна зона за два дни

Днес и утре улицата ще е затворена за пъстра програма от събития

Улица „Иван Вазов“ става ПЕШЕХОДНА ЗОНА за два дни по повод празниците на града – 5 и 6 септември. Пловдив обича своите улици, а всички обичат Пловдив, затова празнуваме #ЗАЕДНО.

На открита сцена, разположена в отсечката между ул. „Авксентий Велешки“ и площад „Централен“, пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на  тематична музикална програма, ексцентрична и любопитна колекция от ретро автомобили, и да се срещнат  с гигантското семейство на „Пешеходна зона“ – премиерният спектакъл на открито за деца и възрастни на Държавен куклен театър Пловдив. За пълноценното преживяване ще допринесе и прекрасната архитектура и атмосфера на една от емблематичните улици в Пловдив.

5 септември, неделя

  • 13:00 – 14:00 ч. „Пешеходна зона“ – спектакъл-шествие с гигантски кукли на Държавен куклен театър Пловдив
  • 16:00 – 18:00 ч. Изложение на ретро автомобили и ретро автобуси – 29 години Автомобилен ретро клуб Пловдив,92 и специални гости Ретро Автобуси
  • 18:00 ч. D2 & Friends Acoustic
  • 19:15 ч. Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката
  • 21:00 ч. група „Ревю“

6 септември, понеделник

18:00 ч. Hot Club de Plovdiv

19:30 ч. УИКЕДА

21:00 ч. Среща с Деди Йожи – Музикална вечер с музиката на Йосиф Цанков по повод 110-а годишнина на композитора. Концерт с участието на Михаил Йосифов (тромпет) и Велислав Стоянов (тромбон), застават още Димитър Льолев (саксофон), Милен Кукошаров (кийборд), Даниеле Феббо (контрабас) и Борислав Петров (ударни).

Музикалната програма излъчвана на живо може да гледате ТУК.

Подобни статии

Top