Емблематични места в Санкт Петербург оживяват в Дома на културата „Борис Христов“

Картини от Санкт Петербург получи като подарък Пловдив от побратимения руски град

Десет графични платна на известни руски художници с изгледи от емблематични места в Санкт Петербург получи като подарък Пловдив от побратимения руски град.

Дарението бе връчено от диригента на Държавна филхармония в Санкт Петербург Михаил Голиков, представителите на ръководството на музикалната институция Валерий Ткаченко и Николай Лабутин, които пристигнаха в Пловдив за спектакъла Show Opera с участието на най-добрите гласове на Марийнския и Болшой театър.

Трупата гостува в Града под тепетата по покана на областния управител Здравко Димитров и е приятелски поздрав от правителството на Санкт Петербург към побратимения град Пловдив по повод на избирането му за „Европейска столица на културата 2019“.

Дарението беше прието от заместник-областния управител Евелина Апостолова и заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков в присъствието на артистичния директор на Държавна опера – Пловдив Лучано ди Мартино.

Картините са изложени във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“.

Те ще останат определено време там, за да може пловдивчани и гостите на града да се запознаят с красотите на Санкт Петербург и с творчеството на художниците, заяви заместник-кметът Александър Държиков. Картините ще обогатят фонда с художествени произведения на Дома на културата.

1 2

Подобни статии

Top