Емил Костадинов обвини Кушарски в лъжа (ВИДЕО)

Героят от „Парк де Пренс“ поиска отлагане на Конгреса на БФС, държавата е на първо място, а след това е футболът

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов отрече категорично твърденията на собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, че го е убеждавал да поиска помощ от държавата заради спирането на първенството. Босът на „смърфовете“ заяви, че героят от „Парк де Пренс“ го e агитирал да помоли за подкрепа. Костадинов нарече тези твърдения лъжа.

„Останах много учуден от думите на Христо Крушарски по мой адрес. Аз уважавам всички президенти, който дават парите си за футбол, но това е чиста лъжа. В нашия разговор бяха засегнати съвсем други теми и никога не е намесвана държавата. Само луд може да намеси футбола и държавата в този момент. Разговорът ни беше единствено и само как с общи усилия да видим какво да правим с футбола. Дълбоко разочарован останах от тези думи. Такъв разговор не е имало въобще. Аз не съм агитирал Христо Крушарски да иска пари от държавата. Явно е говорил с друг човек по тая тема.“, коментира Костадинов пред Sportal.bg.

Отговорникът за националните отбори също така коментира и евентуалното развитие на родния шампионат през идните месеци.

„Имаме организирана среща в понеделник, на която всички общо да кажем какво мислим и да бъде взето някакви решение за бъдещето за българския футбол. Има управителен съвет на професионалната лига, който трябва да реши какво се прави от тук насетне. На първо място е държавата и след това сме ние“.

Костадинов каза също така, че не е моментът да се мисли за негова кандидатура за президент на БФС и дори сподели мнение, че може би е удачно конгресът да се измести за по-напред в бъдещето, а не през юни месец, както е по програма.

„Досега не съм говорил на тема за моя кандидатура за президент на БФС. Знам, че се шири в общественото пространство. Не е толкова важно дали аз имам амбиции или не. В момента имаме проблем в държавата, така че това не е толкова важно. Може би е по-удачно да се изтегли по-напред и конгресът“, каза още Костадинов.

Подобни статии

Top