Емил Костадинов разкри бъдещето на сезона в България (ВИДЕО)

Най-реално е да се изиграят само двата оставащи кръга от редовния сезон, обяви вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов

Бъдещето на сезона в България започва да се изяснява. По всичко личи, че настоящият шампионат ще приключи с изиграването на два кръга от редовния сезон, мачовете от Купата на България и баражите. Това заяви на днешната си пресконференция вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов.

„Има два варианта за завършване на сезона. Единият е да се доиграят двата кръга от редовния сезон, мачовете за Купата на България и баражите. Другият е да се изиграят и плейофите, но предвид тежката обстановката заради коронавируса, този вариант ми се струва неосъществим“, заяви Костадинов.

В БФС са взели решение и как да подпомогнат клубовете от професионалния футбол. Съдийските и делегатските такси за мачовете от Първа и Втора лига ще бъдат намалени с около 23 %, което е значително облекчение за отборите.

Това означава, че ръководещите рефери в елита ще получават по 1000 лв. вместо досегашните 1300 лв. Преди година таксите бяха увеличени точно с 23 процента.

„С г-н Касабов направихме предложение да намалим съдийските такси за мачовете от Първа и Втора лига, както и за Купата на България. Не е много, но на този етап това можем да направим. Намалението е около 23 процента и според мен не е никак малко“, обясни Костадинов.

Освен това таксите за членство на клубовете в ПФЛ ще бъдат намалени за следващия сезон.

Подобни статии

Top