Емилия Димитрова ще премине в турския ПТТ Спор

Там като преотстъпена през миналия сезон игра друга шампионка с Марица (Пловдив) Нася Димитрова

Волейболната националка Емилия Димитрова е пред завръщане в Турция, съобщават местните медии. През новия сезон волейболистката, която играе на поста диагонал, ще се състезава за ПТТ Спор (Анкара). Тя е едно от трите нови попълнения на тима заедно със Семра Йозер (от Айдън ББСК) и Су Зент (от Кузейбору Аксарай).

Еми Димитрова, която прекара втория полусезон на тази година в шампиона Марица (Пловдив), е играла два пъти в южната ни съседка – през 2012 година в Йешилюрт и през сезон 2017/2018 в Бурса ББСК, с който стига до финал в третия по сила европейския клубен турнир „Чалъндж къп“.

За ПТТ през изминалия сезон играха други две националки – Гергана Димитрова и Нася Димитрова. Отборът на ПТТ завърши на 9-о място в класирането, а преотстъпената Нася Димитрова в момента е състезателка отново на пловдивчанки, ако не приеме добра оферта отномо от чужбина.

Интересното е, че Еми Димитрова може да се изправи срещу бившите си съотбрнички и в турското първенство, след като Марица попаде документи за участие в тяхната Първа лига.

Подобни статии

Top