Енко Найденов в Тополово: Грижата за хората в селата включва премахване на неравенствата

Кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България“ се срещна с жители на най-голямото асеновградско село

Енко Найденов, кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“, се срещна с жители на най-голямото асеновградско село Тополово и на място се запозна с проблемите, в които се иска намеса и на държавата.

„Убеден съм и едва ли някой ще го оспори, че сме длъжници на българското село. Големите инфраструктурни обекти, големите градове поглъщат огромни финансови средства, а за малките населени места остават трошици. И това засилва неравенството между хората, живеещи в града и тези, живеещи в селата. Благоустрояването, инфраструктурата на селата, освен ВиК проблемите като недостиг на вода, амортизирана водопреносна система, обещания за търсене на нови водоизточници, които в пълна сила важат и за Тополово, включва и много проблеми с коритата на реките, които преминават през тях. Такъв проблем обсъдихме  в Тополово. Бързата планинска река е прокопала през годините дълбоко корито, което е в близост до жилищата на хората. Далеч назад във времето са строени подпорни стени около мостовете, има частични проекти за  изграждане на такива съоръжения. Но за Тополово е необходим цялостен проект за изграждане на защитни съоръжения по цялостното протежение на речното корито в селото и държавно финасиране за неговото цялостно реализиране.  Нерешаването задълбочава проблема и го прави още по-трудно решим, с още повече финансови средства. Това отлагане поставя под риск от разрушаване, особено при по-бързи води, петте моста за транспортни средства, които са изградени  върху Тополовска река и един от притоците й на територията на населеното място“, посочи той.

Енко Найденов посети читалището и сподели: „Единствената културна институция в Тополово –  читалище „Н. Й. Вапцаров“, все още очаква  предвидените средства по програмите на МИГ “Куклен-Асеновград“ за неотложен ремонт на сградата и обновяване на оборудването. Виждам, че ръководството на читалището полага усилия да поддържа жив културния живот в селото. С уважение към българските традиции разгледах мартенската изложба на читалището „От раклата на баба“, в която тополовските жени показват грижливо съхраняваните ръчно изработените плетива, черги, дантели.“

Подобни проблеми кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България” обсъди и с жителите на с. Козаново, с. Нови Извор, кварталите Долни и Горни Воден в община Асеновград през изминалите дни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

Top