Ентусиасти от Казанлък с помощ към възрастни и деца за Коледа

Младите хора стартираха благотворителна инициатива „Помогни в нужда“

В Казанлък започва благотворителна инициатива „Помогни в нужда“.  Тя е предназначена за възрастни хора и малки деца, които живеят в села в община Казанлък.

„Идеята е да съберем средства и купим продукти от първа необходимост, като така зарадваме домакинства, които имат нужда и са в тежко финансово положение“, обясни  организаторът Виктория Аврамова.

Първоначално идеята на Вики била с нейна колежка да направят нещо малко, но намерението им е стигнало и до останалите им колеги от ресторанта, в който са работили и така доброто заразява всички, за да се превърне в кампания „Помогни в нужда“.

„Въпреки че на нас, които сме без работа, ни е трудно, има и хора, на които е още по-трудно, особено сега по празниците, затова решихме да направим нещо за тях“, казва още чаровното момиче.

Така, екипът на ресторант в града на розите, затворил врати заради пандемята, се превръща в екип от доброволци, които искат да помогнат на някого в нужда.

Засега кампанията е насочена към селата Енина и Розово, но ако бъде подкрепена от повече хора, ще обхване и повече населени места.

„Нека бъдем човечни и да подадем ръка на онези, които в тези трудни времена имат нужда от нас! Нека направим Коледата на баби, дядовци и деца малко по-добра!“, призовават организаторите.

Всеки, който желае да се включи, може да го направи на тел. 0892718064.

Източник: stz24.com
Снимка: Фейсбук/Виктория Величкова

Top