Ентусиасти почистват Залива на Водните кончета край Пловдив

Чистят с лодки коритото на река Марица в близост до 3-те острова

Един от най-красивите и приятни пешеходни маршрути покрай река Марица в близост до Пловдив ще бъде почистен от доброволци днес. Това е поредното събитие, част от кампанията JunkAround – серия почистващи събития на БГ Бъди активен. Целта е да се насърчи доброволчеството сред младите хора с оглед тяхното личностно и гражданско развитие и да се създаде връзка между тях и града.

В това издание сдружението си партнира с Клуба за водни приключения към Фондация Кентавър арт като мястото, което ще бъде почистено е малко познато на пловдивчани – Заливът на Водните кончета или Заливът с пойните лебеди и се намира по горното течение на реката между Оризари и Пловдив.

Искаме да допринесем за добрата градска среда и затова с радост се включихме в събитието на БГ Бъди активен. Подкрепяме с две ръце тяхната кауза за Пловдив# безотпадъци и смятаме, че за тези няколко години, през които работят под тепетата, успехите са осезаеми. Поздравяваме ги за всички инициативи, посветени на създаването на по-добри градски пространства и на активизиране на промяната в средата„, разказва Константин Бандeрoв от Кентавър Арт.

Подобни статии

Top