Ентусиасти с лодки превзеха Марица, доказаха, че е плавателна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Походът събра 15 плавателни съда от различен вид

Разноцветни лодки преминаха в първия по рода си демонстрационен поход по поречието на Марица в Пловдив. Походът, който премина под надслов „Марица беше плавателна река и все още е“, събра 15 плавателни съда от различен вид.

Поход с лодки по Марица в Пловдив

Сред лодките имаше канута, 3 двойни лодки та дори и съпове (дъска за сърф). Така 21 души от Пловдив, Асеновград и Смолян показаха, че река Марица все още е плавателна река. Най-малкият участник бе 11-годишно пловдивчанче, а най-възрастният бе на около 70 години, съобщи организаторът Христо Гачков, председател на Клуба по воден туризъм към Туристическо дружество „Еделвайс“ в Пловдив.

В похода, освен лодки на клуба, участваха също деца от асеновградския клуб по екстремни спортове „Тритон Екстрийм“, както и представител на Туристическия информационен център в Смолян, а също и ветерани от туристическото дружество „Еделвайс“. „Много сме благодарни на община Смолян, че ни изпрати техния представител, който същевременно е и спасител към БЧК. През цялото време той се грижеше за безопасността на участниците“, обясни Гачков.

1 2

Подобни статии

Top