„Епъл” обяви „Деспасито” за химна на България (ВИДЕО)

Линк към известната песен имаше и в профила с обща информация за България

Според вграденото приложение с изкуствен интелект „Сири” (Siri) в продуктите на „Епъл” (Apple), което трябва да помага всячески на потребителите, латино хитът „Деспасито” (Despacito) бе национален химн на България.

Не е ясно колко дълго програмата е давала грешния отговор, както и на какво се дължи объркването. Проблемът вече е отстранен, но това се случи след като за него писаха водещи технологични сайтове в света като „Cnet” и „The Verge”.

Грешката първо е забелязана от потребителя Кейси Нютън, когато пита „Сири” кой е националният химн на България. За негово учудване прозвучава латино хитът на Луис Фонси и Деди Янки.

http://

Линк към известната песен имаше и в профила с обща информация за България, който „Сири” показва на телефоните и таблетите на „Епъл”.

Потребителят е отправил запитване към компанията за грешката, но не е получил отговор.

Според експертите от „The Verge” объркването вероятно идва от това, че латино хитът е бил много търсен от български потребители в търсачката Bing на „Майкрософт” (Microsoft), която беше използвана като основна от „Сири” до миналата седмица, когато от „Епъл” я смениха с „Гугъл” (Google).

Източник: vesti.bg

Подобни статии

Top