Епидемичната обстановка в община Карлово се усложнява

90 пациенти са минали през COVID-отделението за първата половина на март

Епидемичната обстановка в община Карлово се усложнява. От 1 до 16 март през COVID-отделението в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ ЕООД са преминали 90 пациенти. На 17 март заетите легла са 44 от общо 47.

През COVID-кабинета в лечебното заведение преминалите от началото на настоящия месец са 165 човека. Тези данни предостави управителят на болницата д-р Христо Пелев днес, по време на редовното заседание на Временната комисия за COVID-обстановката към Общински съвет – Карлово, оглавявана от председателя на Общинския съвет – Доньо Тодоров.

Д-р Пелев подчерта, че ситуацията се усложнява и че е наложително въвеждането на още ограничения и стриктно спазване на всички съществуващи противоепидемични мерки.

В Медицински център 1 от началото на имунизационната кампания до момента са ваксинирани над 400 човека. Продължават плановите имунизации и реимунизации, информира управителят на центъра д-р Атанас Юнаков.

Според общопрактикуващия лекар д-р Стоянка Делевска и д-р Юнаков има случаи, при които пациенти с направена първа ваксина проявяват симптоми на COVID и дават положителни PCR тестове. В такива ситуации не бива в никакъв случай да се прибягва до самолечение или съобразяване с мнения, разпространени в социалните мрежи, предупреждават медиците. Те допълват, че сред техните пациенти няма случаи на заболели от COVID след реимунизация.

Председателят на Временната комисия Доньо Тодоров пое ангажимент, заедно с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, да съдействат чрез Националната здравноосигурителна каса за разрешаване на финансовите проблеми, свързани с лимитите и клиничните пътеки в двете здравни заведения.

Подобни статии

Top