"Еребуни" чества своя юбилей със специален концерт "50 години творчески път" - DC news

„Еребуни“ чества своя юбилей със специален концерт „50 години творчески път“

Един от най-популярните и представителни състави на арменска диаспора в Пловдив отбелязва половинвековен юбилей с празничен концерт

Един от най-популярните, обичани и представителни състави на арменска диаспора в Пловдив – Вокално-инструментален състав „Еребуни“ чества своя юбилей със специален концерт „50 години творчески път“. Събитието е от 18:00 ч. в зала „Пловдив“ на Международен панаир Пловдив, бул. „Цар Борис III Обединител“ № 37.

За да  бъде почетен бляскаво и празнично този бележит юбилей ще се включат  солисти и гост-изпълнители от близо и далеч. Сред тях са  Рафи Жамакордзян, Мери Мовсесян – Калудова, Илин Папазян, с участието на танцова група „Йеразанк“ и „Нърени“ към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив.

Вокално – инструментален състав „Еребуни“ (име на старата столица на Армения) е основан през 1971 година в Пловдив. „Еребуни“ има издадени 5 диска, а в последния „Хавадум ем“ („Вярвам“) участва и изпълнителката от Бургас – Мери Мовсесян – Калудова. Художествен ръководител е Ардаш Ерниасян.

През 2015 година, пак под егидата на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“, в Пловдив е създадена и танцова група „Нърени“ (в превод от арменски – плодът нар). В нейния състав влизат майките на децата от детска танцова група „Астхигнер“, сформирана през 2012 г. Идеята да танцуват арменски танци възниква спонтанно и това се превръща в семейно занимание. Така се ражда танцовата група на майките „Нърени“. Хореограф на групата е Анжела Везирян – Начева.

Концертът се осъществява със съдействието на отдел „Култура, археология и културно наследство“ към Община Пловдив.

Входът е свободен!

Подобни статии

Top