Есенен базар в Капана от днес до Деня на независимостта

В дългия уикенд до следващия вторник Базар Капана ще радва пловдивчани

След известно отлагане, заради глобалната ситуация, любимият на пловдивчани акцент от Капана Фест – Базар Капана се завръща този септември с изданието „Есенен Базар Капана“, което ще продължи цели пет дни – от днес до 22.09.2020.  Той ще бъде разположен на ул. „Райко Даскалов“ – Малката главна, пред Центални Хали – Пловдив.

Ще участват над 90 автори на ръчно изработени изделия, български модни марки, както и полезни и интересни био и натурални храни и напикти.

И този път фестивалът за градска култура и изкуства ще даде среща на публиката си, със сръчни и оригинални занаятчии, истински познавачи на музиката и литературата, факири на храните и напитките, талантливи художници и фотографи, всички те ще дойдат в сърцето на Пловдив, за да се срещнат с ценителите на своя труд и умения. Под емблематичните фестивални флагчета ще ви очакват произведения на изкуството, удобни възможности за разхлаждащи питиета, разнообразни вкусотии за подкрепа.

„Ще превърнем Малката Главна в своеобразен музей на артистичността, свежите идеи и сръчността на българските занаятчии“, обещават организаторите.

Това обаче съвсем не е всичко. „Есенен Базар Капана“ обещава да се превърне в един умален и бутиков Капана Фест, който ще постави акцент върху подкрепата за автори и местни артисти. Освен новия подбор от занаятчии, публиката ще може да се наслади на концептуални грамофонни партита, всеки ден от 18:30 на WAMxMyVinyl music hub (в началото на базара откъм Римския Стадион) и на живи музикални изпълнения в WAM creative stage (кв. Капана, ул.Златарска 22).

Петте дни на този празник, както винаги, ще бъдат по-специални с живописната улична украса и ще оставят отпечатък върху живота на Пловдив.

Събитието е част от Културния Календар на Община Пловдив за 2020 година.

Подобни статии

Top