Есенен фестивал на пеперудите в Регионалния природонаучен музей – Пловдив

Децата ще наблюдават крило на пеперуда под микроскоп

Регионалният природонаучен музей организира двудневен фестивал на пеперудите на 18 и 19 септември от 11:00 до 16:00 с идентична програма в двата дни (линк към програмата на фестивала).

Гост на откриването ще бъде заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.

Сред предвидените забавления за посетителите на фестивала са наблюдение на крило на пеперуда под микроскоп, боди арт за деца, арт ателиета, презентация и викторина с награди, както и премиера на първи епизод на „Пъдпъдък дейли” – „Земя на пеперудите“. За най-големите пеперудени фенове ще има работилница за препариране. За всички дейности ще бъде необходимо спазване на дистанция от поне 1,5 метра и всички посетители са задължени да носят маски.

В двата дни на фестивала в музея ще бъдат изложени най-добрите рисунки от конкурса „Магическият свят на пеперудите – метаморфоза“, който се проведе през месец март в условията на карантина. Печелившите участници бяха наградени през месец април, но поради извънредното положение в страната не беше организирана изложба и официално награждаване.

Заниманията по време на фестивала не предвиждат допълнително заплащане, но достъпът до тях ще се осъществява срещу закупуване на билет за посещение на експозицията на музея. Посещенията на зала „Тропик“ с живи пеперуди също ще се осъществяват с билети на обявените цени.

Подобни статии

Top