Есенният Базар Капана събира колоритните български творци в Пловдив - DC news

Есенният Базар Капана събира колоритните български творци в Пловдив

Есенното издание на любимия на пловдивчани фестивал започва от днес и ще продължи до неделя

За поредна година в края на лятото, изпълнено с дъх на морски бриз и свеж планински въздух, започва есенното издание на Капана фест. Есенният Базар Капана стартира днес и ще продължи до 9 октомври, като ще събере колоритните български творци, даващи частица магия от себе си, скрита в техните творби.

Музиката отново ще бъде пристан за доброто настроение, приятно прекарване, разходка, пазаруване с приятели и любими хора, благодарение на WAM (българска марка за градска мода) & My Vynil (онлайн магазин за грамофонни плочи).

Над 101 български автори на ръчно изработени изделия, натурални храни и напитки отново ще изумят пловдивчани с въображението си, поднасяйки лично своите изделия, в които са вложили много труд и любов.

Ще имаме удоволствието да се насладим на отбрани производители на 100 % натурален мед, тахани, натурални напитки, сокове и комбуча, люти сосове, уникален цветен шоколад и деликатеси от родното Черноморие. Навсякъде ще се носи прекрасен аромат на хубаво кафе, а занаятчийската бира „Капана“ ще внесе айляка в базарните следобеди, след които ще наградим сетивата си със специалната селекция български вина за прохладните вечери.

Припознат като своеобразен карнавал на ароматите и цветовете Базар Капана отново ще представи нови предложения в творческия свят на декоративните свещи, био и натурална козметика, лимитирани серии дрехи, бижута, аксесоари, зашеметяващи декорации от стъкло, кожени изделия, свещи, керамични съдове, изделия от дърво и още много уникални идеи и изделия, специално подбрани за вас. Ще има много нови участници, сред които ще може да се открият продукти за любителите на къмпинга и планинарството, храни и аксесоари за кучета, изделия от корк, детски катерушки, дизайнерски чорапи, аксесоари и ръчно изработени лампи.

И тази година Капана фест ще има своите благотворителни каузи.

Капана фест ще бъде отново на мостовото съоръжение над подлеза на ул. „Гладстон“, срещу Часовника на Централна поща.

Новата локация е по инициатива на ръководството на Община Пловдив.

В рамките на Капана фест тази година ще има Канапа Филм Фест 2022 – РАБОТИЛНИЦИ, ПРОЖЕКЦИИ, ДИСКУСИИ. Той ще започне в събота, 8 октомври.

Програма:

Събота 8-ми октомври, Модул 1, Зала 3
11:00: “Подслон в Тайланд (Заседнали в рая)” – премиера за Пловдив. Документален, България 90’, режисьор Елена Крапчева.
12:30: Дискусионен панел (Q&A сесия) с Елена Крапчева и Майкъл Уейлен
13:30: “Как да превърнем приключението си във филм” – ВХОД СВОБОДЕН – интерактивна работилница (уоркшоп) за начинаещи, Елена Крапчева и Майкъл Уейлен.
Събота 8-ми октомври, Модул 2, Зала 3
17:30: “Любопитната камера: Тънкостите на интервюто пред и зад камера” – – ВХОД СВОБОДЕН интерактивна работилница (уоркшоп) за начинаещи, Богдан Дарев.
19:00: “Кавал Парк” премиера за Пловдив, документален, България 100’, режисьор Богдан Дарев
20:45: Дискусионен панел (Q&A сесия) с Богдан Дарев
Неделя 9-ти октомври, Модул 3, Зала 1
17:30: “An introduction to lighting for storytelling” – ВХОД СВОБОДЕН – interactive workshop in English for newbies. Thomas Gonsard.
19:00: “Пъпна връв” премиера за Пловдив, документален, България 81’, режисьор Борис Попхристов
20:30: Дискусионен панел (Q&A сесия) с екипа, създал “Пъпна връв” и представители на протагонистите.

Цена за прожекция – 10 лв. редовен и 5 лв. за учащи (включва дискусията). Местата са ограничени. Билети на касите на Lucky Дом на киното или онлайн на https://kinolucky.com/programing/index.
Интерактивните работилница са с ВХОД СВОБОДЕН.

Капана Филм Фест се осъществява от UBC Sound & Cinema Studio в партньорство с Капана Фест и със съдействието на Лъки Дом на киното, Reovox Rental, Kult Studio, Гръндж Медия и Studio Clip.

Музикална програма @ Есенен Базар “Капана“ 2022

Музиката, която ще звучи на Есенен базар „Капана“ 2022 е специално подбрана и ще звучи през цялото време, благодарение на българската марка за градска мода WAM и онлайн магазина за грамофонни плочи My-Vinyl.com Магазин за грамофонни плочи Ето и част от програмата на Социална Артистична Сцена (САС)

06.10 – четвъртък
17:00 Juanito – DJ Set
20:00 Gabana – Live Band
21:30 Juan – Dj Set
Powered by:
Dead Man’s Fingers Bulgaria

07.10 – петък
17:00 Mitachi – DJ Set
20:00 Tri O Five – Live Band
21:30 – DJ Light – Dj Set
Powered by: Tatratea Bulgaria

08.10 – събота
Sound surfing with DJ Stoyo – Dj Set
16:00-17:00 рm – Reggae
17:00-18:00 pm – Fusion
18:00-19:00 pm – Afro
19:00-20:00 pm – Funk
20:00-21:00 pm Electronica/Електроника
21:00 Kottarashky feat. Sando Sandov – Live Band
Powered by: Maina Town & MAXI PET България

09.10 – неделя
17 – 21:00 – DJ Skill – Funky Sunday

Подобни статии

Top