Есенното време продължава

И през днешния ден облачността ще е по-често значителна.

На места отново ще има краткотрайни, в отделни райони временно интензивни валежи, които през деня ще  обхванат и Южна България. След обяд и до полунощ валежите ще са придружени с гръмотевици, ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

В Пловдив и Асеновград до обяд ще преобладава предимно слънчево време. След обед ще започне да се заоблачава и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури няма да се променят съществено и ще бъдат между 25° и 30°. 

В планините

ще има по-често значителна облачност. С прекъсвания отново ще има валежи, по-интензивни и придружени с гръмотевици главно в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието

ще има по-често значителна облачност. Главно в следобедните часове отново ще има валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подобни статии

Top