Етерични масла спасяват от  комари, кърлежи, мухи и паяци

Често терапевтите препоръчват и правят комбинации от етерични масла срещу комари, бълхи, кърлежи, мухи и паяци.

За какво са полезни етеричните масла? И защо набират все по-голяма популярност? Помагат ли в действителност или са само модно явление, по което се увличат екстравагантните дами, за да засвидетелстват, че са в крак с най-новите тенденции?

Вероятно последното твърдение не може да бъде подложено на съмнение, но ползите от етеричните масла са вън от съмнение. Те имат противораково, противовъзпалително, успокояващо действие, защото спомагат човек да балансира емоциите си.

Прилагат се безотказно за бързо заздравяване на рани и тъй като подобряват еластичността и целостта на кожата, както и регенерацията на клетките в човешкия организъм, играят и anti-age роля, въздействат още за заличаване на белези, при изгаряния и екземи.

Етеричните масла са нетоксична алтернатива за предпазване от насекоми и успешно се прилагат срещу ухапвания от кърлежи, комари, паяци, бълхи, предпазват от мухи, миризливки и други, каза д-р Илияна Енчева-Матеева, началник на отделението по физиотерапия в известна пловдивска болница, Бахов и ароматерапевт.

Подходящо е да се поставят локално върху открити части на тялото дори по няколко пъти в деня. Могат да се използват и в дифузер, който да ги разпръсква в помещението. Желателно е чистите етерични масла да се разреждат в базово масло, като кокосово, например, за да не се дразни кожата.

Кои са подходящите при борба с всякакви жужащи и жилещи инсекти?

Босилекът се прилага локално върху засегнатото от кърлежи, комари и т. н. място. Може да се постави в дифузер или в стъклен спрей след разреждане.

1 2

Top