Етно фестивал оглася Пловдив в рамките на два дни

Френски джипси суинг, джаз и каба гайди, заедно на сцената на Античния театър

Шарен и пъстър летен фестивал ще се проведе на Античния театър в Пловдив на 5 и 6 юли. Пълдин Етно Фест е празник на етно културата, в който хора от различни националности ще представят своето изкуство и традиции. Фестивалът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Програмата през двете фестивални вечери ще включва концерти на ETHNO WORLD MUSIC, представена от български и чужди изпълнители. Вратите се отварят всяка вечер от 19,30 часа, за да поднесат в 4-часови спектакли изпълненията на талантливи групи и изпълнители.

Първата вечер на сцената ще излезе етно дивата Деси Добрева в изцяло нов проект с автентичния Нено, следвана от студентската етно формация Жарава и най-добрата македонска етно формация Monistra, съчетаваща традиционна етно музика с модерно звучене и аранжименти.

Публиката ще се наслади още на проекта GloBalKan, зад който стоят четирима виртуозни музиканта: Недялко Недялков-кавал, Стоян Янкулов-Стунджи – ударни, Петър Миланов-китара и Владимир Кърпаров – саксофон. На сцената в Античния театър с бандата ще се качи и гръцката звезда Martha Mawroidi, за да представят за пръв път дебютния си албум.

Ще с включи и група GIPSIDELICA, която се изявява основно в Източен Лондон. Формацията се ръководи от Миро от Джанго Зе в компанията на Freddy Stitz и Tansay Omar.

В събота посетителите на фестивала ще се насладят на българския фолклор в изпълнение на ДЖАЗ & ТРАДИЦИЯ 

на Нина Николина и нейната група от виртуозни музиканти: Калин Вельов-барабани и перкусии, Мартин Ташев-тромпет и вокал, Ясен Велчев-клавишни, Таня Първанова-вокал.

1 2

Top