Ето ги тримата инспектори от ДАИ Пловдив, обвинени във вземане на подкупи (СНИМКИ)

Вземали подкупи от десетки транспортни фирми, засега са доказани рушвети само от три

С белезници доведоха в Окръжния съд тримата инспектори от ДАИ Пловдив, обвинени в получаване на подкупи чрез изнудване на транспортни фирми. Съдебният състав ще решава след минути дали да остави в ареста за постоянно Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев.

Припомняме, че според окръжната прокуратура под тепетата 54-годишният инспектор Димитър Янакиев имал 12 апартамента, повечето от които били в новостроящи кооперации. Те били регистрирани на имената на баща му, майка му и брат му.

Преди делото обаче,  адвокатът на Янакиев Стефан Левашки посочи, че апартаментите били придобити след продажба на други имоти.

Според прокуратурата една от изнудваните за подкупи фирми била собственост на холандски гражданин. Фирмата притежавала тирове, които извършвали транспорт за европейски държави. Само от нея са били поискани на два пъти подкупи за по 5000 лв., за да се прикрият нарушенията при извършени комплексни проверки през 2017 и 2019 г. Допълнително са искани и други, по-малки суми, зада се избегне налагането на актове за по-дребни нарушения. Фирмата оперирала с поне 300 камиона, които можело да бъдат спрени, ако не плати рушветите, уточниха от прокуратурата.

1 2

Подобни статии

Top