Ето го пияния шофьор на автобус, съдът в Асеновград го остави в ареста! Той: „Срамувам се!“

„Съжалявам, направих грешка. Срамувам се!“ Това каза преди да влезе в съдебната зала на Районния съд  в Асеновград Атанас Хаджиколев. 60-годишният мъж беше хванат да шофира автобус на градския транспорт в центъра на града с над 2 промила алкохол в кръвта.

Днес съдът в Асеновград постанови, че Хаджиколев остава с най-тежката мярка „задържане под стража“. Темида наложи най-тежката мярка задържане под стража с мотива, че няма опасност да се укрие, но може да извърши ново престъпление.

Съдебният състав уважи искането на Прокуратурата, според която Атанас Хаджиколев е личност с висока степен на обществена опасност. Той е с множество криминални прояви, с три осъдителни присъди, като за две от тях е реабилитиран. Престъпленията са извършени в периода 2011-2013 година по време на работа като шофьор на товарен автомобил в Свиленград и Бургас. Според прокурор Димитър Молев обвиняемият е склонен да извърши подобно деяние, затова обвинението поиска той да остане в ареста.

Защитата на шофьора пък обяви исканата мярка за неоснователна. Според адвокат Василев няма опасност Хаджиколев да се укрие, той има постоянен адрес в Асеновград и работа.

По делото са събрани достатъчно доказателства за престъплението. То е извършено на 20 февруари в 19:40 часа на булевард „Марица“ в Асеновград. Атанас Хаджиколев е управлявал  автобус на обществения транспорт в Асеновград след употреба на алкохол, когато трафикът е интензивен, а видимостта намалена.

Предпоставките за тежко ПТП са били сериозни. За щастие инцидентът се е разминала само с материални щети, а собственикът на пострадала кола е Дойка Апостолова, председател на клуб по спортни танци „Асеновец“ в Асеновград.

Подобни статии

Top