Ето го висшия мениджмънт на „Индра“, не знаели за част от проблемите на Транспортния проект (СНИМКИ)

Обществеността ще бъде информирана за всеки напредък на проекта, увери кметът Здравко Димитров

Пловдивската общественост има възможност да види лицата на висшия мениджмънт на испанската компания „Индра“, дошли на преговори в Община Пловдив:

Както DCnews.bg вече писа, фирмата-изпълнител на Транспортния проект се е ангажирала да окаже пълно съдействие за въвеждането на електронната системата в градския транспорт в пълен обем, а до края на месеца в Пловдив ще пристигне екип от висококвалифицирани експерти, които да отстранят всички проблеми на място. Днешните разговори с висшия мениджмънт са по негово настояване на кмета Здравко Димитров и след съдействие на българското посолство в Мадрид.

По време на преговорите е станало ясно, че до този момент ръководството на „Индра“ не е подозирало за голяма част от проблемите, най-вече заради лоша комуникация в писмена форма. Често повече от месец е било необходим, за да има обратен отговор, който касае или софтуерен проблем или доставка на резервни части. Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов даде и конкретен пример: на 15 декември при проверка е констатирано, че 41 автомата за продажба на билети не работят, но и към днешна дата няма отговор от страна.

„Проблемите са десетки и ние ще ги опишем в работна карта и ще ги решаваме. Договорихме се за т. нар. „бърза писта“, което означава за директна комуникация с ръководството във всеки един етап от работата“, коментира още кметът Здравко Димитров. По думите му медиите и обществеността ще бъдат информирани за всеки напредък на проекта.

Подобни статии

Top