Ето къде да заведем децата си на 1 юни

Богата празнична програма очаква децата на Пловдив за 1 юни

По повод Международния ден на детето – 1 юни Община Пловдив подготвя богата програма, с която да се отбележи празника.

На 1 юни / събота/:

От 10.00 часа „БГ Бъди активен“ организира детски празник на физическата активност отново на пл. „Стефан Стамболов“

От 10:30 ще се проведе „танцуващо шествие“ на приказните герои от „Червената шапчица“. То ще започне от площад „Римски стадион“, ще премине по Главната улица и ще стигне до „Виенския павилион“ в „Цар Симеоновата градина“, където от 11:30 програмата продължава с концерт на ФТА „Иглика“ на ОДК – Пловдив.

Отново в 10:30 ч. “Весело безгрижие” – рисуване на карикатури и весели котки в Постоянна експозиция „Златю Бояджиев“, къщата на д-р Стоян Чомаков

От 11,00 часа в Цар-Симеоновата градина Комплексът за социални услуги за деца и семейства както всяка година организира интересна музикална детска програма.

Отново в 11.00 часа на бул. „Марица“ № 21 театър „Хенд“ заедно с фондация „За нашите деца“ организират празник на децата.

Пак в 11.00 ч. Регионална занаятчийска камара – Пловдив кани всички деца на традиционния ДЕТСКИ ПАНАИР НА ЗАНАЯТИТЕ, организиран съвместно с ОИ „Старинен Пловдив”. На „Улица на занаятите“, ул. „Стръмна“ № 1, 2 и 3 в Стария град, майстори-занаятчии ще отворят своите ателиета по грънчарство, художествени тъкани-плъсти, рисувано стъкло, дърворезба, кукли и кошничарство за деца, които желаят да се докоснат до магията на занаятите. Майстор-пекар Георги Лефтеров ще почерпи всички сръчковци с вкусотийки изработени в пекарната на ул. „Стръмна“ 3.  Официалното откриване  ще е на ул. Стръмна №2, с музикална програма изпълнена от деца на ДХФ „Евмолпея” гр. Пловдив.

От 11.00 ч. и тази година Община Пловдив  и район „Централен“  са съорганизатори на детския фестивал „С деца на тепе“. Празникът тази година ще се състои на цялата алея в подножието на Бунарджика. 18 занимателни къта, 2 часа музика и танци, томбола с награди и лакомства при ВХОД СВОБОДЕН.

От 12.00 до 13.30 часа Лекарите от VІ-та клиника заедно с Община Пловдив ще проведат благотворително мероприятие на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ за събиране на средства за нова сграда на Детската клиника.

От 13:30 ч. Изложба „Посоки“ на майсторски клас Ателие “Севколорит” Балабанова къща, Сводеста зала

От 16.00 до 18.00, отново на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ е забавната програма за деца „Талантино“.

Празникът ще продължи със забавната програма „Вълшебно лято“, която ще очаква всички пловдивчани и гости на пл. „Стефан Стамболов“ от 18,30 до 19.30 часа. Огромна торта ще подслади всички присъстващи.

А от 19:00 ч. –  Голям детски концерт, част от програмата на X международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“, Римски стадион

Подобни статии

Top