Ето как да научите мъжете си да мият чинии

Защо домакинските дейности винаги се свързват с жените?

Съпрузи от 16 семейства от Русия, Великобритания,Франция и Италия решиха да се включат в експеримент и да разменят ролите с половинката си.

Равни права, но различни възможности

В днешно време мъжете и жените имат еднакъв шанс за успешна кариерна реализация. Всеки представител на двата пола има възможност да се докаже и да покаже творческите си способности. Това обаче не влияе по никакъв начин на случващото се у дома. Независимо от развитието в професионален аспект, то при повечето семейства в Европа, животът изглежда по същия начин, както преди много години. Независимо, че и двамата съпрузи работят, то домакинските задачи падат изцяло върху раменете на крехките жени.

Компания реши да проучи този въпрос чрез любопитен експеримент, който се разпространява из социалните мрежи под хаштаг #DoItTogether. Съпрузи и съпруги от 16 семейства от Русия, Великобритания, Франция и Италия взеха участие и се решиха да сменят ролите си за седмица. Целта на експеримента е да накара семействата да правят всичко заедно.

Когато животът е по-интересен от фантастиката

Експериментът може да бъде открит в мрежата в рамките на 4 серии.

Какви семейства станаха участници в интересния проект? Във всяка една от двойките, ще успеем да открием нещо близко до нас. При първото семейство главата на дома има време само за работата и любимото си хоби. Във втората възрастна жена е уморена от домашните проблеми и мечтае да промени нещо. В третия – бащата прави всичко – слага децата да спят, мие съдовете и прави вечеря.

Какво се случи през тази седмица в домовете, където всичко се обърна с главата надолу? Ето отговора – съпрузите, освободени от домашни задължения, трябваше да поемат всички ангажименти на половинките си – например да работят по-усилено, да ремонтират течове и да разхождат кучето.

Хаосът отстъпи място на хармонията

Разбира се, за никоя от двойките не беше лесно. Наистина е трудно изведнъж да се превърнеш в съвсем различен човек. Вместо да затънат в хаоса на неизпълнение на дадените обещания и нерешените проблеми, семействата станаха по-силни и задружни от преди.

Всъщност този експеримент учи двойките на най-важното: да отделят повече време и внимание на партньора си и да му помагат в делата. Съпрузите започнаха да се разбират по-добре и дори несъзнателно да си помагат.

Основната идея на „Голямата семейна революция” е следната: „Заедно може да постигнем много повече!” Рон Джонсън е участник в експеримента и споделя след него: „Най-хубавото нещо, което получихме в резултат на проекта е, че вече имаме повече време един за друг. Правим всичко заедно, никой не действа сам.

Смеете ли да се включите в експеримента?

Авторите на проекта са сигурни, че той е достъпен за всяко семейство. Преди всичко трябва да направите тест, който определя какъв е животът ви и как точно стоят нещата в дома ви.

Източник: „Блиц“

Подобни статии

Top