Ето как да отслабнем без диети и упражнения

Свалянето на килограми често изисква много труд и дисциплина, но освен ограниченията в храненето и потенето във фитнес залата, има още начини, с които можете да свалите нежеланите килограми.

Вижте тези 10 трика, които ще ви помогнат да се отървете от излишните килца:

Винаги започвайте храненето с чаша вода

Така ще бъдете хидратирани и ще напълните стомаха си, което ще избегне преяждането.

Използвайте здравословни алтернативи при приготвяне на храната

Изберете дресинг на основата на вингред вместо майонеза и така ще спестите поне 80 калории, яжте свежи плодове вместо сушени, заменете чедъра с моцарела, а вместо телешко изберете пуешко месо.

Изберете парче черен шоколад за десерт

Вместо бисквита или бонбон, задоволете глада за сладко с парче черен шоколад. В началото може да ви горчи, но постепенно ще свикнете с вкуса му и ще ви хареса.

Контролирайте порциите

Ако искате да отслабнете, правилното количество за всяка порция е важно. Нека междинните закуски са приготвени от вас и да бъдат балансирани, основното хранене да бъде в малки чинии, а след като се нахраните, станете от масата, за да не се изкушавате.

Движете се повече

Ако работата ви е стационарна, може да изгорите малко калории, като се раздвижите през деня. В обедната почивка обиколете около офиса, изберете стълбите вместо асансьора, паркирайте на няколко пресечки от офиса.

 Не пийте калории

Безалкохолни, плодов сок, фреш, голяма чаша вино за вечеря добавят калории към дневното ви меню, при това празни. Ако не може да пиете вода, сложете в нея парче краставица, лимон или мента.

Не стойте гладни

Ако сте гладни за малко време няма проблем, но ако гладувате цял ден, за да си наваксате на вечеря, не е добре. Ако се храните редовно през деня, контролирате кръвната захар и няма да имате непреодолим глад за сладко вечерта.

Междинните закуски

Когато дойде време за междинна закуска, изберете високопротеинови и с фибри барчета вместо крекери или чипс. Те са по-вкусни и съдържат по-малко калории.

Вечеряйте рано

Опитайте се поне 25% от дневното количество калории да бъде на вечеря, като последните 2-3 часа не яжте нищо.

Спете повече

Достатъчното количество сън ще ви помогне да контролирате апетита и да имате достатъчно енергия за работа. Спете поне по 7-9 часа. Това е най-лесният и ефективен начин в пътя към отслабването.

Подобни статии

Top