Ето как да подготвим кухнята си за Великден

5 съвета на специалисти от водеща компания, които ще направят готвенето и сервирането на празничната трапеза по-лесни

Великден е само след няколко дни и голямото печене на козунаци, агнета, варене на яйца, боядисване и хаос в кухнята чукат на вратата. Експертите от LG събраха няколко полезни трика, за да остане всичко под контрол и стресът този уикенд да е минимален.

  1. Започнете с менюто

Може би е очевидно и всяка година готвите едно и също, но доверете ни се – ще е много по-лесно, ако разпишете всичко под формата на меню.

На отделен лист запишете всички съставки, които ще са ви нужни и в какви количества! Последното е много важно, за да не се окаже по средата на готвенето в събота, че ви липса четвърт чаша ориз за дроб сърмата. Разгледайте добре какво имате у дома и направете подробен списък с покупките, които трябва да направите.

  1. Никога не е твърде рано за пазар

Великден е едва след няколко дни, така че със сигурност не е твърде рано да напазарувате всичко необходимо за празничната трапеза.

Знаете, че преди празника в супермаркетите настъпва хаос, защото всички пазаруват в последния момент, а точно сега това означава безкрайни опашки пред магазина. Спестете си чакането и отидете възможно най-скоро да напазарувате всичко от списъка.

  1. Подгответе хладилника за празника

Винаги, когато идва празник, хладилникът е звездата на шоуто. Пълен е с храна, отваря се и затваря повече пъти, от колкото за цяла една седмица в нормални дни. Това води до високи температурни амплитуди и до по-бързото разваляне на продуктите.

1 2

Подобни статии

Top