Ето как да се караме, за да може после да се сдобрим

Кавгите и скандалите са неизбежна част от отношенията. Затова е много важно да умеем правилно да се караме с другите, та да може после да се помирим с тях. Ето как се прави това:

Как да се държим при кавга?

Контролирай емоциите си

Това е доста трудно, особено ако грандиозният скандал тръгва спонтанно, без особена причина. Тъкмо сте започнали да обсъждате нещо дребно, което изобщо не си струва вниманието и изведнъж  се оказва, че вече са счупени няколко чинии и половинката ви събира куфарите. Всъщност, истинската причина за скандала, най-вероятно е свързана с твоя или неговия темперамент и не успявате да контролирате емоциите си. Да промените характера си е невъзможно, но да се контролирате, е напълно по силите ви. Важно е само да разбирате, че спокойствието в никакъв случай  не означава, че вашата позиция е по-слаба. Напротив, това значи, че именно вие контролирате ситуацията.

Помнете причината

При всеки сериозен скандал рано или късно предметът на кавгата остава на заден план, особено, ако някой от вас наистина не е прав. Никой не иска да си признае това, затова разправията минава на друго ниво – започвате да говорите за захвърлените по дивана чорапи и като цяло вадите всички кирливи ризи. Как да се караме правилно? Важно е да не забравяме с какво е започнал спорът.

Настройте се към помиряване

Във вихъра на скандала ви е трудно да мислите за това, какво следва, но е важно да разберете, че трябва да съхраните отношенията си. Затова, започвайки конфликт, трябва да сте готови да го разрешите. Това ще ви помогне да погледнете на ситуацията отстрани. И най-добре от гледната точка на половинката ви. Всъщност, в повечето случаи целта в спора е победата, а не да чуете противника. Опитайте да го чуете!

 

1 2 3

Подобни статии

Top