Ето как да спрете хъркането

Хъркането обикновено не е проблем за хъркащия, а за тези около него. Ако партньорът ви хърка, със сигурност знаете за какво става въпрос. Нямате възможност за пълноценен сън, тъй като хъркането ви буди или не ви дава да заспите.

Каква е причината човек да хърка?

Обикновено това се случва през нощта и причината е в запушени дихателни пътища. Причините може да са много различни. От неправилна поза, неудобна възглавница, деформация в дихателните пътища , употреба на алкохол или наднормено тегло. Освен това, хъркането се получава и при хрема.

Съществува ефективното и естественото лечение, което може да ви накара да спрете да хъркате.

Необходими съставки:

2 моркова

1/4 лимон

1 корен на джинджифил

2 ябълки

Добавете всички съставки в блендер или сокоизстисквачка и ги разбъркайте много добре.

Начин на употреба:

Трябва да консумирате този сок (сместа) няколко часа преди сън всеки ден.

Тази напитка е ефективна поради елементите ú. Витамин С, който се съдържа в лимона, помага за почистването на дихателните пътища и ноздрите, както морковите, така и ябълките, които спомагат за изчистването на целия нос, а също и коренът на джинджифил улеснява натиска в носовите пътища.

Хъркането не е опасно или вредно. При правилно дълбоко дишане и подходяща диета, то може да бъде елиминирано. Ако обаче нищо не дава ефект от естествените методи, трябва да потърсите съвет от професионалист или лекар по този въпрос.

Източник: Zdrave.to

Подобни статии

Top