Ето как да спрете цигарите лесно и завинаги

Пушенето е вредно и това е известен. Ако спрете цигарите, определено здравето ви ще се подобри много повече.

Цигареният дим има канцерогенни свойства и вреди много на хората. Също така, най-лошото е, че има и пасивни пушачи, като децата са най-застрашени.

Предлагаме ви едно ефективно средство, за да кажете завинаги сбогом на този вреден навик.

Всеки, който е опитвал да спре цигарите знае колко е трудно. Има стотици материали и в книги, и в онлайн пространството, които обясняват, че освен да се премахне физическата зависимост, по-трудно е да се пребори човек с навика.

Според едно проучване най-често тези, които спират цигарите, могат да се върнат към лошия навик през първата година. Има различни трикове, но е не са с дълготраен ефект.

Защо пушачите предпочитат цигарите пред секса? 

Колкото и невероятно да звучи, но в борбата с цигарите може да ви помогне содата за хляб и че ефектът е светкавичен.

Сложете сода под и на езика си, когато усетите нужда да запалите цигара. Но имайте предвид, че този метод трябва да се избягва, ако имате ниско съдържание на натрий или хипертония.

Друг начин е да смесете една лъжичка сода за хляб и 1 чаша вода и пийте два пъти дневно. След една седмица намалете дозата до веднъж на ден.

С течение на времето ще намалите и цигарите, които пушите. Ако в началото сте изпушвали по 1 кутия, след седмица ще пушите в понеделник и неделя само по 2 цигари и във вторник само 1. След това нула. Но не е необходимо да чакате толкова, тъй като метода работи бързо, пише Zdrave.to

Внимание! Содата за хляб не замества здравословното хранене и напитките. Също така имайте някои ограничения тук. След няколко седмици спрете, тъй като твърде много сода може да навреди на бъбреците ви.

Подобни статии

Top