Ето как откриха учебната година в Пловдив (СНИМКИ)

Костадин Димитров сподели първия учебен ден с ученици и учители в „Тракия“

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров уважи тържествата за откриването на новата учебна година във всички училища на територията на района. Той лично поздрави учителите, родителите и учениците с празника в СУ „Св. Седмочисленици“, СУ „Св. Софроний Врачански“, СУ „Черноризец Храбър“ и СУ „Димитър Матевски“.

„Първият учебен ден е един от най-светлите празници за всяко българско училище. Денят, в който отдаваме дължимото на хората, посветили своя живот и труда си на образованието и възпитанието на децата, на тези, които с търпение и усърдие ни водят по пътя на знанието“, заяви в приветствието си кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.  А към първокласниците се обърна с думите:  „В училище ще се научите да четете и да пишете, но освен това ще откриете и хиляди нови интересни неща за света и за самите Вас. Подайте с доверие ръка на своите учители, които ще Ви поведат по пътя на мъдростта и знанието“.

Специален гост на тържеството в училище „Димитър Матевски“ бе заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русева. Тя пожела на учениците да бъдат любопитни, да задават въпроси и да откриват отговорите.

1 2 3 4

Подобни статии

Top