Ето как Пловдив ще отбележи Световния ден на предизвикателството

Българската асоциация „Спорт за всички“ организира за 26-ти пореден път Световен ден на предизвикателството ‘2018

с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. За първа година Асоциацията подкрепя и се присъединява към инициативата “България спортува”.

Официалното откриване на събитието ще е днес (19 май) на Гребна база – Пловдив от 10:00 часа.

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.

Денят на предизвикателство – България спортува 2018 се организира в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград, Кърджали, Самоков, Плевен, Русе, Добрич, Ловеч и др.

Националната спортна проява на Българска Асоциация Спорт за Всички – Световен ден на предизвикателството – България спортува ‘2018 цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

Денят на предизвикателството – България Спортува ‘2018 ще бъде арена на различни спортни и тренировъчни активности, които ще се проведат на открито или в зали със свободен достъп. Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания – силови тренировки, кросфит, аеробика, йога, зумба, а на други ще бъдат представени нови спортни активности – канго джъмпс, бъбъл футбол и арчери таг. 

 

Подобни статии

Top